A London media and telecommunications office promote flexibility

Lontoon media- ja televiestintätoimisto edistää joustavuutta

Sky Central on osa Sky Osterleyn kampusta Länsi-Lontoossa, ja siihen mahtuu 3500 työntekijää ja se on televiestintä- ja mediayrityksen lippulaiva UK-toimisto. AL_A: n (Amanda Levete Arkkitehdit, konseptisuunnitelma), PLP-arkkitehtuurin (johtaja ja sisustusarkkitehti) ja Hassellin (työpaikkasuunnittelu) suunnittelema 45 000 neliömetrin kehitys on järjestetty kolmeen kerrokseen ja katettu yhdellä suurimmista puutavaroista. Euroopassa.

100 metrin pituinen katu kulkee itä-länteen suunnitelman yli, ja se yhdistää pääsisäänkäynnit ja asuu ”epätyypillisillä” työpaikoilla, 200-paikkaisella elokuvateatterilla, ruokailutiloilla, epävirallisilla kokoamisalueilla ja tukipalveluilla. Laajennettu, lasiseinäinen, suorana lähetyksenä oleva studio mahdollistaa henkilökunnan ja kävijöiden nähtävän yrityksen päivittäiseen toimintaan rakennuksen saapuessa. Studion yläpuolella on H-muotoinen atrium, jossa on pari ”kelluvaa” terästä ja CLT-mezzanines, jotka on liitetty alttiina oleviin portaikkoihin, ramppeihin ja luonnonkauniisiin hisseihin. Tämän järjestelyn tarkoituksena on edistää työtovereiden tapaamisia. Rooman espanjalaisten portaiden innoittamana tärkein atrium-portaikko on suunniteltu luomaan saapumis- ja identiteettitunteen. Se toimii myös esitystilana - paikka nähdä ja nähdä.

Suunniteltu edistämään joustavaa, yhteistyöhön perustuvaa, toimintoperusteista työskentelyä, lattialautat on jaettu sarjaan ”lähiöjä”, joissa kussakin on noin 200 henkilöä. Niihin kuuluu joukko yksilöllisiä ja tiimien asetuksia - vuorovaikutteisesta keskitetysti - kaikentyyppisiin työperusteisiin toimintoihin. Naapurustoja tukevat "kotivyöhykkeet", saapumispaikat, joissa on kaapit, keittiöt, ryhmätasot ja satunnaiset kokoustilat. Näiden tilojen asuin luonne on tarkoitettu estämään työn ja kodin väliset rajat

”Globaalit” ja ”paikalliset” kohteet, mukaan lukien räätälöidyt kokousrakenteet, on suunniteltu lisäämään luonteen naapurustoja, auttamaan tapaamista ja tuomaan intiimi inhimillinen mittakaava laajalle työtilalle. Nämä elementit auttavat laajan istutuksen lisäksi muotoilemaan hiljaiset yksittäiset työskentelyalueet rikkomatta yhteyden tunnetta elinvoimaisempiin, aktiivisempiin tiloihin, Hassell kertoo. 2,7 metriä korkea ja valmistettu erilaisista materiaaleista, kuten metallikehyksistä, verkosta, värillisistä köyneistä ja puista, on mukautettu, itsekantava, modulaarinen kokousrakenne suunniteltu helposti siirrettäväksi, uudelleenkäytettäväksi ja tarvittaessa kopioitavaksi. Näiden elementtien suunnittelu koordinoitiin huolellisesti palveluinsinööri Arupin kanssa, jotta varmistettaisiin saumaton integrointi valaistus-, teho- ja tiedonsiirtoon. Rakennukset testattiin ennen paikan asennusta 1: 1 pilottitilassa suunnittelun parantamisen helpottamiseksi ja loppukäyttäjien hyväksynnän saamiseksi.

Puu on valittu kattorakenteeseen ja sisätilojen viimeistelyyn yhtenäisen, aliarvostetun ja esteettisesti lämpimän paletin luomiseksi, PLB Architecture sanoo. Katetut katot ja palvelut tarjoavat katsauksen rakennuksen sisätiloihin ja niiden tarkoituksena on antaa työpaikoille epävirallinen ja läpinäkyvä luonne. Suunniteltu BREEAM: lle Erinomainen, rakennus on saavuttanut 40 prosentin suorituskyvyn parannuksen verrattuna rakennussääntöihin Osa L 2013. Tämä johtuu osittain puutavaran kattorakenteesta, jonka arvioidaan säästävän 6100 kuutiometriä hiilidioksidia) ja suurten , syvästi upotetut ikkunat, jotka on suunniteltu maksimoimaan päivänvalon samalla kun torjutaan aurinkoenergiaa.