Everything you don’t know about Sofia Vergara’s embryo battle

Kaikki mitä et tiedä Sofia Vergaran alkion taistelusta

Useimmat pariskunnat, jotka taistelevat taistelussa siitä, kuka saa talon tai muun fyysisen omaisuuden, mutta näyttelijä Sofia Vergaran ex fiancé, Nick Loeb, haastaa jotain hyvin erilaista: hedelmöittyneiden munien säilyttämistä. Tapaus on varsin epätavallinen ja yksi ensimmäisistä sellaisista, mikä johtaa vangittuun huoltajuuteen.

Pari erosi vuonna 2014 ja Vergara on sittemmin naimisissa Joe Manganiellon kanssa, mutta taistelu hänen alkioistaan on edelleen kesken. Tapaus on saanut kansainvälistä huomiota, ja se voisi olla uraauurtava ja muodostaa ennakkotapauksen tuleville tapauksille. Tässä on kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Vergaran toistaisesta laillisesta taistelusta.

Loeb haluaa allekirjoittamansa oikeudellisen sopimuksen mitätöimään

Vaikka Loeb ja Vergara olivat vielä yhdessä, he yrittivät in vitro-hedelmöitystä kahdesti. Ne allekirjoittivat lomakkeet, joissa todettiin, että molemmat osapuolet tarvitsivat antaa suostumuksensa ennen niiden jäädytettyjen alkioiden käyttöä, mutta eivät ilmoittaneet, mitä heille tapahtuisi, jos pariskunta erottuisi toisistaan.

Tämä oikeudellinen porsaanreikä on johtanut katkeraan ja monimutkaiseen tapaukseen, jossa Loeb vaati, että hänellä on lupa saada alkiot säilöön. Hän totesi, että hänen ja Vergaran allekirjoittamat sopimukset olisi "mitätöitävä", koska ne eivät enää ole yhdessä. Vergara on jättänyt paperityön, jossa todetaan, että Loebin kaikki puvut ovat virheellisiä jo olemassa olevan sopimuksen takia.

Loeb nimitti alkion Isabellan ja Emman

Kun Vergara kieltäytyi antamasta Loebille vuonna 2013 luotujen alkioiden säilyttämistä siittiöiden ja munien kanssa, Loeb vaati tuomioistuinta puuttumaan hänen puolestaan vuonna 2015. Vuotta myöhemmin hän pyysi hylätä tapauksen, vaikka uusi oikeusjuttu otti nopeasti vastaan asian paikka.

The Daily Beastin mukaan kolme kantajaa on listattu Louisianan oikeusjuttuun: ”kaksi alkuperää, nimeltään Isabella ja Emma, ja James Charbonnet, New Orleansin asukkaat, joilla ei ole selkeitä siteitä Vergaraan, Loebiin tai parin IVF: n muihin tuotteisiin kuin rahaston hoitajana, jonka tarkoituksena on tarjota heidän terveyttään, koulutusta, ylläpitoa ja tukea. ”

Pakastetuille alkioille muodostunut luottamus sallii heidän tehokkaasti haastaa henkilön. Yksi Vergaran asianajajista, Fred Silberberg, sanoi, että tämä "uusin liikkumavara" on "toinen Loebin yritys pitää itsensä julkisuudessa pitämällä itsensä yhteydessä Vergaraan."

Louisianan laki sallii alkioiden haastaa henkilön

Vaikka väite tuntuu törkeältä, luottamuksen luominen antaa alkioille laillisen aseman. Louisianan osavaltion vuonna 1986 antamassa laissa todetaan, että ”in vitro hedelmöittynyt ihmisen munasarja on oikeushenkilönä” ja että oikeudelliset riidat olisi ratkaistava ”hedelmöittyneen munasolun parhaan edun mukaisesti”.

Koska tällaisia tapauksia koskevat lait vaihtelevat valtiosta toiseen, Loebin tiimi etsi etsimään "elämää suosivaa persoonallisuutta ystävällistä valtiota, jonka he löysivät ja perustivat sitten luottamuksen, jotta he voisivat pysyä", sanoi Jeffrey Parness, Pohjois-Illinoisin emeritusprofessori Yliopisto.

Monica Hof Wallace, joka opettaa Loyola Unversityn New Orleansin oikeustieteellisessä korkeakoulussa, sanoi, että "se on vaikeaa, mutta se, että heillä on luottamus tähän, lisää toisen kerroksen. Oikeudellisesta näkökulmasta se oli hyvin harkittu. ”

Loeb haluaa ottaa kaiken vastuun

Loeb kirjoitti vuonna 2015 New York Timesille avoimen kirjeen, jossa hän kertoi Vergaralle, että hänellä on jäädytettyjen alkioiden säilytys. Hän sanoi, että "niiden jäädyttäminen ikuisesti on sama kuin niiden tappaminen." Hän sanoi olevansa valmis ottamaan kaiken vastuun lapsista, jotka voisivat syntyä alkioista, julistamalla Vergaran "munanluovuttajaksi", jolla ei olisi taloudellista tai vanhempainhoitoa vaatimus.

”Kun luomme alkioita elämää varten, eikö meidän pitäisi määritellä niitä elämäksi eikä omaisuudeksi?” Kirjoitti Loeb. ”Naisella on oikeus tuoda raskaus ajaksi, vaikka mies vastustaisi. Eikö mies, joka on halukas ottamaan kaikki vanhempainvastuut, olisi myös oikeutettu tuomaan alkunsa voimassa, vaikka nainen vastustaisi? "

Loeb sanoi, että kysymys on "toisin kuin abortti", koska sillä ei ole mitään tekemistä omien oikeuksiensa kanssa, vaan pikemminkin "vanhemman oikeudesta suojella syntymättömän lapsen elämää."