Gisue Hariri Crafts a Contemporary Poolhouse in Connecticut

Gisue Hariri käsittelee nykyaikaisen poolhousen Connecticutissa

Uima-altaat eivät olleet vielä ajautuneet amerikkalaiseen kotiin Wrightin aikaan, mutta sen jälkeen omistajat, joilla on uima-altaat, ovat parantaneet lampustaan rakentamalla kerrostaloja, joissa ei ole pelkästään pukuhuoneita. Pool-paviljonki voi olla loma-asunto samassa kiinteistössä. Kadun postilaatikko ja takana oleva poolhousi aktivoivat molemmat telakat, kiinteistövälit kiinteistön riville.

Pool-talot, joissa on yhdistelmä keittiötä, baari ja istumapaikkoja sekä media-alueita, saattavat olla äskettäinen ilmiö, mutta renessanssin jälkeen paviljongissa on ollut pitkät ja niihin liittyvät arkkitehtoniset perinteet puutarhassa. He olivat yksipuolisia tai vain käytännöllisiä-romanttisia raunioita, jotka loivat ajatuksia ihanteellisesta klassisesta menneisyydestä tai kasvihuoneista, joissa lasiseinät tarjosivat kasveja ja ihmisiä lämpimän sesonkiajan ulkopuolella. Puutarhojen ja paviljonien historia viittaa siihen, että arkkitehdit voivat kallistaa poolhousen kohti iloa ja luoda suuren keksinnöllisen rakenteen, kuten fantasy-jälkiruoka.

Kun New Yorkin yritys Hariri 'Hariri-Arkkitehtuuria pyydettiin suunnittelemaan poolitalo esikaupunkialueella Connecticutissa, arkkitehdit päättivät nopeasti, että estetiikan pitäisi olla ensisijainen kohde. "Se aikoi hallita asiakkaidemme talon näkemystä, joten sen täytyy olla veistoksellinen - se katselet jatkuvasti, sanoo arkkitehti Gisue Hariri.

Jotkut veistokset ovat kuviollisia ja suljettuja, kuten patsas, mutta Hariri ja hänen sisarensa Mojgan lainattivat avoimen muodon perinnöstä, joka on peräisin varhaisesta modernismista ja joka luo kulmavaihdon, joka on samansuuntainen koko kierroksen pituuden kanssa. "Käytimme kaaria kehystämään maisemaa, joten silmäsi kulkee läpi", sanoo Gisue Hariri.

Arkkitehdit suunnittelivat arkkia läheisessä yhteydessä altaaseen. Sävyttää matalaa päätä ja leijuu altaan toiselle puolelle niin, että paviljongin kansi näyttää kellumaan veden päällä. On pitkä ja lyhyt, leveä ja kapea sisä- ja ulkotila, jossa on askeleita ylös ja alas, jotka luovat monipuolisia alueita seurustelua, ruokailua, aurinkoa, rentoutumista tai vain jalkojen kiinnittämistä varten. "Poolin eristämisen sijaan luotiimme interaktiivisen yhdistyksen, joka neuloi taloa ja vettä", sanoo Hariri. Yhdessä jatkuvassa eleessä lattiataso kääntyy loppuun seinäksi ja kääntyy taas katon tullen.

Arkkitehtuurihistoria ei riipu poolhousuilla. Etelä-Carolinan vanhan Delta Plantationin pohjalta Savannah-joen varrella, jossa on perinteinen tiilitalo, jossa espanjalainen sammalta tippuu tammi, sekä omistajien, vakuutusjohtajan ja hänen vaimonsa halu, ehdotti klassisoitua paviljongia sisätiloissa sijaitsevan uima-altaan taloon. "Kaikki alkoi sivustolla", sanoo projektisuunnittelija Terry Pylant. Mutta sivusto otti hänet ja suunnitteli päämiehen Jim Stricklandin - molemmat historialliset käsitteet, Peachtree Cityn, Georgian kaukana, Palladian-huviloihin, jotka olivat vaikuttaneet istutustaloihin ja orangerieihin.

He varasivat sylissä olevan uima-altaan, jossa oli kylpyamme ja takkahuone. Pitkä kattoikkuna rinnastuu altaaseen. Ranskalaisten ovien pankki kummallakin puolella myöntää valoa ympäri vuoden, ja ne voidaan avata säälittävillä sääolosuhteilla, kuten perinteisissä puutarhaviljelyissä. Ironista kyllä, tämä houkutteleva allas, jolla on kaukaista historiallista alkuperää, on teknologisesti monimutkainen, kahdella ilmastojärjestelmällä, kosteudelle ja lämpötilalle.

Koko maanosassa David ja Cristy Clarke pyysi David Kesleriltä Berkeleyn arkkitehtiä suunnittelemaan poolihotellin esikaupunkialueella Orinda, Kalifornia, jossa oli perinteinen kaksikerroksinen penkitalo ja soikea allas, joka oli asetettu viehättävän lohkareille , jotka kaikki sijoittuvat sylvan ympäristöön, jota reunustavat puiden tiheä vaipuminen. Päärakennus suositteli perinnettä, mutta sen sijaan asiakkaat halusivat modernistisen arkkitehdin suunnittelemaan modernistisen rakenteen, tyhmyyden hengessä, joka lisää jotain erilaista nykyiseen kontekstiin. "He halusivat veistoksia", Kesler sanoo. "He työntivät taidetta."

Aluksi arkkitehti ehdotti kubistista rakennetta, mutta vääristyneet muodot olivat liian kaoottisia asiakkaille: "He mieluummin käyttivät nestettä, joka istuisi pehmeästi maisemaan", hän sanoo.

Vastaus siihen, mitä muotoilu halusi olla, oli aivan pihalla. Kesler otti altaan muodon ja siirsi geometrian kattohuoneistoon. Soikeat muotoiset ulokkeet eteenpäin patio, kuten visor innostunut baseball cap. Muotojen pelatus muistuttaa Richard Serran kuuluisia Torqued Ellipsejä. Valmistettu kaatuneesta betonista, suljettu paviljonki ankkuroi katon ja sisältää oleskelutilan, kylpyammeen ja keittiön. "Käytimme teräsbetonia, koska se tuntuu raakalta ja alkukantaiselta ja koska se on erittäin nestemäinen, abstrakti materiaali." Kirsikkahuovat ja paneelit lämmittävät tilaa.

Käytännöllisesti katsoen poolhousi on vapauttava rakennustyyppi, sillä kuten lofts, toiminnot ovat joustavia, ja arkkitehdit voivat työskennellä tämän pienen rakennuksen arkkitehtuurin opinnäytetyön ja helmiin ristillä. Gisue Hariri sanoo: "Toivon, että näemme enemmän tämän uima-allas- ja allasrakennuksen yhdentymisestä, ei jälkikäteen, kuten uima-altaan, jossa on autotalli, mutta maiseman painopisteenä."