The untold truth of the Fitbit

Fitbitin tuntematon totuus

Fitbitit ovat ottaneet kuntomaailman myrskyn, ja jotkut ihmiset ovat aivan suorastaan ​​riippuvaisia ​​heistä. Jos sinulla on yksi, et välttämättä voi lähteä talosta ilman sitä. Voit tarkkailla tarkkaan, kuinka monta vaihetta olet ottanut sinä päivänä, kuinka kauan olet nukkunut tai kuinka sykkeesi nousi viimeisimmän sydänpurkauksen aikana. Mutta niin, niin paljon enemmän, että Fitbit ranteesi, joten katsoimme taakse kunto villitys selvittää, mitä useimmat ihmiset eivät tiedä.

Se saa hyvin Big Brother-ish

Terveesi ja tottumuksesi ovat sekä henkilökohtaisia ​​että henkilökohtaisia ​​asioita, ja on itsestään selvää, että sinulla on joitain asioita, jotka haluat todella pitää itsellesi. Vuoden 2015 aikana sveitsiläinen vakuutusyhtiö ilmoitti aikovansa käynnistää ohjelman nimeltä MyStep. Tämän ohjelman avulla, mitä enemmän kävitte ja täyttänyt 10 000-päivän askeltavoiteesi, sitä paremmin huolehdit itsestäsi, logiikka meni. Ne, jotka eivät täyttäneet tavoitteitaan - tai eivät osallistuneet ohjelmaan - joutuivat kärsimään joidenkin voimakkaiden rangaistusten avulla nousevien palkkioiden muodossa.

CSS Vakuutuksen tilaajat eivät ole olleet ainoita, joiden jokainen päivittäinen aktiivisuustaso seurataan Fitbitsin kautta. Vuoden 2015 syksyn lukukaudeksi Oral Robertsin yliopisto otti käyttöön uusia sääntöjä opiskelijoille. Ne joutuivat käyttämään Fitbitsia, ja jos niiden aktiviteettitaso laski liian alhaiseksi, niiden arvosanat laskisivat.

The Guardianin mukaan yliopiston presidentti William Wilson sanoi: "Uuden teknologian avioliitto fyysisen kuntonsa vaatimuksineen on jotain, joka asettaa ORU: n erilleen. Itse asiassa, kun aloitimme tämän innovatiivisen ohjelman syksyllä 2015, olimme maailman ensimmäinen yliopisto tarjoamaan tätä ainutlaatuista lähestymistapaa kunto-ohjelmaan. "

He jatkoivat selventääkseen, että Fitbitsissä ei ole käytössä GPS-seurantamahdollisuuksia, mutta ne tallentavat tietoja 24/7. He kutsuvat sitä "koko henkilöopiskeluksi", mutta vielä on suuria kysymyksiä siitä, kuinka paljon yksityisyyden hyökkäys on liikaa.

Joitakin nöyryyttäviä tietoja on poistettu

Vuonna 2011 Fitbit-käyttäjät löysivät suurta iskua. Vain niiden profiilit ovat julkisia oletuksena, mutta nopea Google-haku voi auttaa sinua löytämään melko paljon kenenkään tietoja. Tämä ei koske pelkästään aktiivisia (tai sanottuna naapureita), mutta millaisia ​​aktiviteetteja te olette mukana. Ja sanotamme vielä lisää henkilötietoja? Käyttäjät löysivät merkinnänsä - joista osa kertoi tarroista kuten "Seksuaalinen aktiivisuus, aktiivinen ja voimakas työ" - internetissä kaikkien näkemiseksi.

Neljännen heinäkuun viikonloppuna toteutetun realisoinnin ja hyvityksen ansiosta Fitbit meni välittömästi kriisinhallintaan ja lukitsi kaikki käyttäjänsä kirjaamat tiedot. He kutsuivat myös hakukoneita pyytämään heitä poistamaan tiedot, ja vasta sitten kaikki oppivat hyvin tärkeän oppitunnin. Fitbitin oletusasetukset muutettiin yksityisiksi, mutta tämä ei ole ongelmien loppu.

Tammikuussa 2016 jotkut Fitbit-käyttäjät löysivät tileensä, jotka heijastivat varjomat verkkohäiriöt, jotka yrittivät käyttää aktiivisia tilejä tilaamaan korvaavat Fitbitit takuun kautta. Myös muut potentiaaliset vaarat paljastuivat, kun käyttäjät havaitsivat, että hakkereilla oli pääsy aikatauluihinsa, aikoihinsa, jolloin he yleensä nukkuneet, ja säännöllisistä rutiineistaan ​​juoksemiseen tai pyöräilyyn.

Kuukautta myöhemmin asiat saivat jopa pelottavamman. Toronton yliopiston tutkijat (PCWorldin kautta) tutustuivat siihen, mitä tietoja lähetettiin useilla Fitbitin mukana tulevilla kestävillä kuntolaitteilla. He havaitsivat, että jokainen heistä (lukuunottamatta Apple Watchia) lähetti jatkuvan Bluetooth-signaalin, joka voitaisiin noutaa ja seurata. Kammottava? Se saa sekaannusta. He löysivät myös tiedot, joita seurattajat lähettivät, ja majakat voivat lukea niitä, ja vähittäismyymälöitä ja ostoskeskuksia voi käyttää tekniikan avulla profiilien asiakkaisiin, kun he kävelivät ovessa.

Laillisuus ei ole jäänyt tekniikan ulkopuolelle

Jos mietit, onko tämä jopa laillista, saatat olla yllättynyt. Kun sinulla on keskustelu lääkärisi kanssa, olet suojattu potilaan yksityisyydensuojelulailla. Fitbit - samoin kuin muutkin kuntokäyttöiset ja dataa seurattavat - ovat olleet jo vuosia, eikä tietosuojalakeja päivitetty kattamaan niiden tietoja.

Vuonna 1996 perustettiin sairausvakuutusliikkuvuutta ja -velvollisuutta koskeva laki vakuutusyhtiöiden ja terveydenhuollon tarjoajien keräämien tietojen suojaamiseksi. Se ei kuitenkaan tarkoita sellaisia ​​asioita kuin Fitbit. Eräässä tapauksessa San Franciscon pyöräilijä oli lyönyt jalankulkijan, ja hänen kuntotestaus-sovelluksestaan ​​käytettyjä GPS-tietoja käytettiin todisteina häntä vastaan. Tietoja käytettiin auttamaan osoittamaan, että hän menetti alueen nopeusrajan yläpuolella - ja hänet tuomittiin viime kädessä ajokokemuksella.

Fitbits, kuten melkein kaikki muut älykkäät laitteet, jotka kuljetat kanssasi joka päivä, keräävät jatkuvasti tietoja sinusta ja elämästäsi, ja jokainen liike on kirjattu, kun käytät jotain näistä asioista. Kaikki tämä osoittaa, että tiedot eivät ole yhtä yksityisiä kuin luultavasti haluat ajatella.

Se voisi säästää elämääsi

Jokaisella, jolla on Fitbit, on omat syyt urheiluun suhteellisen uudella tekniikalla, mutta useimmat meistä sanovat terveydestämme yhtenä suurimmista huolenaiheista. Vuonna 2016 yksi miehen Fitbit kirjaimellisesti pelasti elämänsä.

Hänet otettiin sairaalaan New Jerseyssä, ja hän oli keskellä eteisvärinä, mikä merkitsi hänen sydämensä epätasaisesti. Ongelmana oli, että lääkärit eivät tienneet, oliko krooninen ongelma tai kouristuskohtaus. Jos he kohtelivat ensimmäistä ehtoa tavallisella tavalla - sähköllä - ja hän kärsi kouristuskohtauksesta, oli suuri todennäköisyys, että he tappavat hänet vapauttamalla verihyytymä ja käynnistämällä aivohalvaus. Jos he eivät kohdella häntä, he todennäköisesti tappaisivat hänet.

Niinpä he tarttivat hänen Fitbit ja hänen puhelimensa. Hänen viimeaikaisen historiansa ja sykkeensä katsellen he pystyivät selvittämään juuri sen, mitä oli tapahtunut ja hoitamaan oikeaa tilannetta. Tapaus on tullut Annals of Emergency Medicine, ja se on lääkäreiden tarkastella elantonsa potentiaalia Fitbit täysin eri tavalla.