You Can Live In the U.S. and Canada—At the Same Time

Voit elää Yhdysvalloissa ja Kanadassa - samaan aikaan

Nopea katsaus otsikoihin ja on selvää, että elämme yhä vihamielisemmässä maailmassa. Yksi, jossa matkustaminen maasta toiseen tuo koko päänsärkyä. Mutta entä jos meidän ei tarvitsisi mennä kovin kaukana yhdestä maasta toiseen? Itse asiassa mitä jos meidän ei tarvinnut edes lähteä kotoa?

Yhden parin kohdalla tämä on ollut viimeisten neljän vuosikymmenen ajan. Brian ja Joan DuMoulin (jotka ovat Yhdysvaltain ja Kanadan kahdenlaisia kansalaisia) ovat asuneet 7 000 neliön jalkaisessa talossa, joka on alle neljännes hehtaarin kokoinen. Mittaukset eivät kuitenkaan tee tätä asuinpaikkaa niin erikoiseksi. Se tosiasia, että itse rakennus sijaitsee Beebe Plainin, Vermontin ja Stansteadin, Quebecin välisellä rajalla.

Koti, joka on nyt markkinoilla 109 000 dollaria, pystytettiin alun perin vuonna 1782. Jotta rakenne olisi rakennettu vuosien varrella, jolloin Amerikka taisteli vallankumouksellista sotaa (1775–1783), kotona olisi loogisesti huomattava määrä huolto. Associated Pressin arvion mukaan remodelingin kustannukset olivat noin 600 000 dollaria (noin viisi ja puoli kertaa kodin markkina-arvo). Sisustus, joka on 1950-luvun sisustus, on myös jumissa meripihka, vaikka se ei ole lähes yhtä vanha kuin itse rakenne. Lisäksi kotiin tulee aseellinen 24 tunnin vartiointi, jonka tarjoavat sekä Yhdysvallat että Kanada.

Siirtyminen kodin ulkopuolelta toiseen ei koskaan ollut todellinen huolenaihe - eli syyskuun 11. päivän hyökkäyksiin saakka. Kun turvallisuus tuli kansalliseksi pakkomielle, Yhdysvaltojen tulli- ja rajavartiointitoimistot tekivät parhaansa DuMoulinsin seurannassa. kotona ja antaa heille yksityisyyden. ”Se on aina hieno linja”, sanoi Yhdysvaltain tulli- ja rajavartiolaitoksen apulaisjohtajan Troy Rabideau haastattelussa AP: n kanssa. ”Teemme parhaamme voidaksemme pitää sen silmällä. Teemme sen, mitä meidän on tehtävä, turvallisuus ensin, mutta haluamme myös paikallisten tukea. ”Rabideaun mukaan kodissa on sisäänkäynnit sekä Yhdysvalloista että Kanadasta. Vuosien varrella rajavartiointiyritykset ovat tulleet tuntemaan kotona asuvat ihmiset ja antaneet heille mahdollisuuden liikkua vapaasti niin kauan kuin he pysyvät talossa tai edessä tai takana. Loppujen lopuksi näyttää siltä, että kustannukset, jotka aiheutuvat kahden maan ostamisesta, ovat paljon enemmän kuin vain dollarin määrä. Se tarkoittaa, että se rajoittuu pihalle niin, että muu yhteisösi ei ole. Kysymys on edelleen, onko hintansa arvoinen?